Onstaansgeschiedenis

C.J. Brouwer een ervaren meubelstoffeerder is in 1953 op 13- jarige leeftijd begonnen als leerling meubelstoffeerder bij een interieurspeciaalzaak in Goes, en heeft  daar jaren ervaring opgedaan in het meubel- en woningstofferen totdat hij in 1987 voor zichzelf begonnen is en startte hij Meubel en Rijtuigstoffeerderij C.J. Brouwer.

 

De eerste werkplaats was naast zijn woning in de voormalige smederij van de buurtgemeenschap Wissekerke wat nu onder het dorp 's-Heer Hendrikskinderen valt, de eerste werkzaamheden bestonden uit meubelstoffering en stofferen van antieke koetsen e.d. wat hij voorheen als hobby deed.

 

In de loop der jaren kwamen er steeds meer klanten met (grote) opdrachten, door de snelle groei was de garage al snel te klein en werd een nieuw pand gebouwd in de vorm van een antiek koetshuis met de uitstraling die perfect paste in de landelijke omgeving van Goes.

 
 

 In 1996 kwam het bedrijf opnieuw in een stroomversnelling terecht en werd het opnieuw uitgebreid met zowel een verdubbeling van het aantal m² en breidde het aantal medewerkers ook gestaag uit en sinds een aantal jaren is er ook een externe opslagruimte van ongeveer 500 mtr² bijgekomen waar materialen op voorraad gehouden worden en uitleenmeubels staan.

 

Mocht het zo zijn dat ge(her)stoffeerde meubelen nog niet uitgeleverd kunnen worden dan is die ruimte ook geschikt om ze tijdelijk op te slaan zodat er voldoende ruimte in de werkplaats overblijft en er niks mee kan gebeuren.  

 

Door verschillende publicaties in de loop der jaren in zowel de krant als op de regionale omroep via radio en TV en door mond tot mond reclame van tevreden klanten groeide de klantenkring en orderportefeuille gestaag en komen de opdrachten tegenwoordig uit bijna geheel Nederland en het Nederlandstalig gedeelte van België.

 

In de loop der jaren kreeg Meubel en Rijtuig Stoffeerderij C.J. Brouwer steeds meer erkenning als specialist op het gebied van herstoffering door zowel particulieren, bedrijven, musea etc.

Zijn ervaring en vakmanschap stonden en staan nog steeds garant voor de hoogste service en kwaliteit!

  naaimachine

  Vakmanschap!

  Herstoffering van meubelen e.d.:

  Bij herstoffering van een zitmeubel spelen vakmanschap en kwaliteit een cruciale rol. Als u nagaat hoeveel uren de gemiddelde persoon op bijvoorbeeld een stoel of bank doorbrengt, is het niet zo verwonderlijk dat aan een goed zitmeubel eisen moeten worden gesteld. Wij zorgen ervoor dat aan deze eisen voldaan wordt. Wie zijn meubel aan ons toevertrouwd, kan ervan op aan dat de stoffering of renovatie in goede handen is.

   

   

  Bij het herstofferen van oude meubelen is vaak een stof gewenst die qua uitstraling bij de stoel of bank past, maar u kunt ook kiezen uit heel veel moderne stoffen om ze bijvoorbeeld een hippere look te geven. 
   

  We bekijken eerst uw meubelstuk (bij u thuis of bij ons op het atelier) om een idee te krijgen van de noodzakelijke werkzaamheden en aan de hand van de door u gewenste bekleding maken we een offerte. Na acceptatie van onze offerte maken we een afspraak voor wat betreft de benodigde productietijd en eventuele aanvullende wensen met betrekking tot afwerking zoals contrasterende koordbiezen, siernagels e.d.

   

   

   

   

   Meer dan 60 jaar ervaring

   Om een goede kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we:

   • Vakbekwame medewerkers met jarenlange ervaring
   • De beste apparatuur zoals speciale naaimachines e.d.
   • De juiste en kwalitatief beste  materialen
   • De mooiste kwaliteiten in stoffen en leder

   Wanneer herstofferen?

   Herstoffering leent zich met name voor zitmeubelen waaraan waarde wordt gehecht. Of het nu een (antiek) erfstuk is of een modern designmeubel dat doet er niet toe.
   Belangrijk is wel dat de romp van uw zitmeubel van een goede kwaliteit moet zijn wil het jaren meegaan en zullen we u eerlijk adviseren of het verstandig en rendabel is om uw meubel te repareren of te herstofferen.

   handwerk

   De materialen die slecht geworden zijn tijdens het gebruik worden vervangen en wat goed is zullen we hergebruiken, zodat het eindresultaat perfect en geheel naar wens is. Uw persoonlijke smaak voor wat betreft uw zitcomfort is hierbij van belang. Zo kunt u uw wensen aan ons kenbaar maken en houden we daar zoveel mogelijk rekening mee.

   garen
   gereedschap

   Om de mooiste dingen te maken hoeft er niet specifiek computergestuurde apparatuur gebruikt te worden, maar hebben we heel veel antiek gereedschap wat nog regelmatig ter hand wordt genomen voor bijvoorbeeld het maken van speciale tuiglederen riemen die we bijvoorbeeld nodig hebben voor het vastzetten van koffers en manden op koetsen of antieke automobielen.

   riem
   klem